Son güncelleme tarihi 14.03.2024

Hareketli Protezler

Ana Sayfa > Hareketli Protezler

Total (Tam) Protezler

Total protezler çeşitli sebeplerle tüm dişlerin kaybedildiği durumlarda uygulanan protezlerdir. Kaybedilen dudak ve yanak dolgunluğu protez yardımıyla geri kazandırılarak yüzün daha genç bir görünüme kavuşması sağlanır. Total protezlerde kullanılan dişler estetik kurallara uygun şekilde dizilerek güzel bir gülüş elde edilir. Total protezler üzerlerine gelen çiğneme basıncını protez gövdesi ve yumuşak dokular yoluyla çene kemiğine ileten doku destekli hareketli protezlerdir. İmplant alanındaki gelişmeler, total protezleri dişsiz ağızlarda uygulanabilecek tek tedavi seçeneği olmaktan çıkarmıştır.

Bölümlü Protezler

Bölümlü protezler; ağızdaki bir veya birden fazla eksik dişin olduğu vakalarda eksik dişleri yerine koymak amacıyla yapılan protezlerdir. Bölümlü protezler hasta tarafından takılıp çıkarılabilir. Diş destekli veya hem diş hem de doku destekli olabilir.

Klasik parsiyel protezler yapılırken dişlerime kaplatmama gerek var mı?

Kroşelerin (çengellerin) geldiği dişlerin kaplanmasına her zaman gerek duyulmamaktadır. Hekiminiz dişlerin üzerinde yuvalar hazırlayarak protez tutuculuğunu sağlayabilir.

Hareketli protezlerin bakımı nasıl yapılır?

Yemeklerden sonra hareketli protez çıkarılarak ağızdaki dişler diş fırçası ve diş macunuyla temizlenmelidir. Hareketli protezler ise ,ayrı bir diş fırçası (yumuşak) ve sıvı sabun ile temizlenmelidir. Protezin temizlenmesi için kimyasal maddeler kullanılmamalı. Ağız dışında kaldığı sürede temiz içme suyu içerisinde bırakılmalıdır. Bekleme suyunun içerişine herhangi bir kimysal eklenmemeli ve sıcak su kullanılmamalıdır. Haftada bir defa temizleme tabletleri kullanılmalıdır.